The Land Of Utopia

Καλώς ήρθες στον Κόσμο μου! Εδώ μπορείς να μείνεις όσο θέλεις, να μιλήσεις, να στοχαστείς, να ακούσεις... Στον κήπο μου βασιλεύει η Αλήθεια, το Γέλιο και η Αγάπη. Δεν έχει σημασία πώς έφτασες ως εδώ, αν σε έφερε η αναζήτηση ή η τύχη. Σημασία έχει πως ήρθες. Μείνε λίγο... Εξερεύνησε τον Κόσμο μου... Καλό ταξίδι...
Friendship Quote and Funny Quote Pictures, Images and Photos

Songs I love

Η Τέλεια Καρδιά

Η Τέλεια Καρδιά

Ένας νέος άνδρας στεκόταν στη μέση μιας μικρής πόλης, κομπάζ

οντας ότι έχει την πιο όμορφη καρδιά σε ολόκληρη την κοιλάδα.

Πλήθος μεγάλο μαζεύτηκε και όλοι θαύμασ

αν την καρδιά του, γιατί το δίχως άλλο, ήταν αψεγάδιαστη.

Αλλά τότε εμφανίσ
τηκε ένας γέρος μπ
ροστά από το πλήθος και είπε: ‘Η καρδιά σου δεν πλησιάζει καν την ομορφιά της δικής μου καρδιάς.’

Το πλήθος και ο νεαρός κοίταξαν την καρδιά του γέρου. Χτυπούσε δυνατά, μα ήταν γεμάτη ουλές. Υπήρχαν κομμάτια που έλειπαν , και άλλα κομμάτια που είχαν προστεθεί… μα δεν ταίριαζαν σωστά. Ο νεαρός κοίταξε την καρδιά του γέρου και γέλασε. ‘Πρέπει να αστειεύεσαι’, είπε.

‘Σύγκρινε την καρδιά σου με τη δική μου… εμένα είναι τέλεια και εσένα είναι γεμάτη

γρατζουνιές, ουλές και δάκρυα.’

‘Ναι’, είπε ο γέρος, ‘η δική σου φαίνεται αψεγάδιαστη… μα δε θα την άλλαζα ποτέ με τη δική μου. Βλέπεις, κάθε ουλή αντιπροσωπεύει εκείνους στους οποίους έδωσα την αγάπη μου. Αφαιρώ ένα κομμάτι της καρδιάς μου και τους τη δίνω… και μερικές φορές μου δίνουν κι εκείνοι ένα κομμάτι από τη δική τους καρδιά που γεμίζει τα άδεια σημεία της δικής μου, αλλά επειδή τα κομμάτια δεν είναι ίδια, υπάρχουν μέρη που περισσεύουν.

Μερικές φορές έχω χαρίσει κομμάτια της καρδιάς μου… και δεν έχω πάρει πίσω κανένα κομμάτι. Γι αυτό υπάρχουν και κάποια κενά σημεία. Όταν δίνεις αγάπη παίρνεις ρίσκο. Αν και αυτά τα κενά μου προξενούν πόνο, παραμένουν ανοιχτά και μου θυμίζουν την αγάπη που έχω ακόμα και για εκείνους τους ανθρώπους. Και ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψουν και να γεμίσουν τα κενά σημεία που περιμένουν. Βλέπεις τώρα πώς είναι η πραγματική ομορφιά;’

Ο νεαρός στεκόταν σιωπηλός με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του. Πλησίασε το γέρο, αφαίρεσε ένα κομμάτι από τη νέα, πανέμορφη καρδιά του και το προσέφερε στο γέρο.

Ο γέρος δέχτηκε το κομμάτι, το έβαλε σε ένα άδειο σημείο και αφαίρεσε ένα άλλο κομμάτι από τη δική του γέρικη, σημαδεμένη καρδιά, τοποθετώντας το στην πληγή της καρδιάς του νεαρού.

Ταίριαξε, αλλά όχι τέλεια, αφήνοντας κάποια σημεία να προεξέχουν. Ο νεαρός κοίταξε την καρδιά του, που δεν ήταν πια αψεγάδιαστη, αλλά ήταν πιο όμορφη από ποτέ, αφού η αγάπη από την καρδιά του γέρου τώρα ζούσε στη δική του.

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Πολύ όμορφη ιστοριούλα :), σε προβληματίζει, σε κρατάει...

voulaki είπε...

Αυτό είναι όλο το νόημα της Αγάπης σε λίγες γραμμούλες... :-)

Flowers Pictures, Images and Photos
Book and butterflies - animated Pictures, Images and Photos

wibiya widget